Η Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων διοργανώνει μια αξέχαστη ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 10:30.

Το Πολεμικό Μουσείο είναι ένας χώρος μνήμης αφιερωμένος στις θυσίες και τον ηρωισμό των Ελλήνων που προασπίστηκαν με την ζωή τους το δικαίωμα μας να ζούμε ελεύθεροι.

Τo Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μέσα από σπάνιο αρχειακό και μη υλικό, μοναδικές συλλογές και ανεκτίμητα κειμήλια, εξιστορεί με έναν ολοζώντανο τρόπο την ελληνική πολεμική ιστορία. Σχεδιασμένο από μία ομάδα διακεκριμένων αρχιτεκτόνων και μηχανικών, εγκαινιάστηκε στις 18 Ιουλίου 1975, με βασικό σκοπό να αποδώσει τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας. Θα δούμε εκθέματα από την Προϊστορική εποχή μέχρι και τον πόλεμο της Κορέας. Όλη η Πολεμική και όχι μόνο Ιστορία της Ελλάδας ξετυλίγεται περιδιαβαίνοντας τους χώρους του.
Σπάνια και μοναδικά εκθέματα όπως η «Χάρτα του Ρήγα» ή η «Στολή του Σαμουράϊ» της Συλλογής Πέτρου Σαρόγλου θα σας εκπλήξουν.

Τα τακτικά μέλη του συλλόγου μας δεν θα επιβαρυνθούν από το κόστος της ξενάγησης, μόνο από το κόστος του εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο (Ενήλικες €4.0, παιδιά δωρεάν).
Για τους φίλους της Δονούσας αλλά μη μέλη του συλλόγου θα υπάρχει μία επιβάρυνση 3 ευρώ.

Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος Μουσείου, Ριζάρη 2

Ώρα συνάντησης: 10:15

Διάρκεια Ξενάγησης: 2 ώρες περίπου

Η Ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από επαγγελματία Διπλωματούχο Ξεναγό.